Ontbijt & gastronomie

Ons uitgebreid luxe ontbijt: hier komen gasten jaar na jaar voor terug!

Dagelijks serveren we een uitgebreid luxe ontbijt. Het ontbijt bij ons wordt echt door iedereen het meest geapprecieerd! We serveren het ontbijt persoonlijk aan de tafel, iedere dag van je vakantie iets anders op het ontbijt menu. Ook als je 14 nachten bij ons verblijft, 14 andere ontbijtjes! Ooit al een ontbijt gegeten in 3 gangen? Kom het dan bij ons uittesten. Een heerlijke verse smoothie, vers geperst fruitsap van bij de lokale boer, een voorgerecht, het ontbijt en een nagerecht! Njamie! Zowel typisch Spaans ontbijt als internationale ontbijten komen aan bod. Telkens met verse producten uit eigen tuin, lokale producten van bij de kleine zelfstandige.

“Jouw creatie en variatie in de ontbijten zijn echt super’

 

“Nooit eerder hadden we ergens zo een uitgebreid ontbijt”, waar haal je de inspiratie toch?”

 

“Elke dag keken we nieuwsgierig uit naar wat Silvie die ochtend weer op de tafel zou toveren”

Kookavonden

Onze kookavonden zijn ook steeds een culinaire verrijking, wegens onze jaren lange ervaring als reisleiders op verschillende plekken in de wereld namen we niet enkel regionale en streekgebonden kennis mee maar ook hun eetgewoontes en de gastronomie van over de hele wereld. We verwennen graag onze gasten met een wereldkeuken. We houden verschillende thema avonden en koken op ons domein voor jullie Moors Arabisch, Indisch, Italiaans, Spaans, Grieks …

Lokale streekproducten

Lokale streekproducten uit eigen tuin of van bij de boer. De Zonne Vallei wordt ook wel eens de moestuin van Andalusië genoemd. Wat vinden we terug in deze moestuin? In de moestuin vooral citrusvruchten (appelsienen, mandarijnen, citroenen, pompelmoezen) , olijven (Manzanilla Alorena) de olijfolie van Alora is de beste van de Vallei, granaatappels, avocado’s, peca noten uniek in europa, appels, peren, abrikozen, pruimen, vijgen, kakivrucht, kweepeer of appel (Membrilleros) Chirimoya, sla van Malaga, en tomaten (Heuvo de Toro, het ei van de stier genaamd) . Denk dus maar aan verse lokale producten, fruitsap, smoothies, zelfgemaakte confituren druivensap, fruitschalen, etc.

Deze producten vinden we op tal van verschillende markten zoals de gastronomische agroalimentos markt” in Coin.

Onze streek is niet alleen de moestuin, maar ook de woonplaats van tal van geiten en schapen boeren, dit levert ons weer heerlijke producten op zoals de Manchego kaas en andere geitenkaas, geitenmelk, geiten yoghurt, of gerechten met geitenvlees.

Lokale wijnen

Als wijnliefhebber mag je deze regio niet voorbij laten gaan, er zijn tal van kleine en grote Bodega’s in de buurt, bijvoorbeeld Bodega Hidalgo in het centrum van “Alora”, deze won in 2016 de prijs ‘Beste Wijn van Spanje”.

Paella en tapas

Uiteraard is Spanje nog steeds gekend voor zijn Paella en Tapas. Ondertussen weet bijna iedereen hoe deze smaken en er uit zien. Al weet men niet altijd waar de beste te vinden. Wij serveren op onze Luxe Catamaran Tocht een heerlijke typische vispaella, met producten van op de verse vismarkt. En tapas, die eten jullie het best bij de lokale restaurants, daar waar veel Spanjaarden zitten! Altijd de beste kwaliteit, daar vinden jullie de echte “Albondigas”, “Migas”, “Berenjas con Miel” …

Gastronomische markten

Gastronomische markten, we kunnen er niet meer naast kijken of ze rijzen uit de grond. Ook in Andalusië zijn er dus vele van deze heerlijke markten. Denk aan de Markt Atarazanas in Malaga of de Plaza de La Merced! Njam Njam.

Maar ook nog…

Andere typische streekgerechten: “Porra de Antequeras”, “Gazpacho” , beide een koude soep, geliefd in de hete zomermaanden.

Deze streekgerechten vinden jullie in de lokale restaurants al op korte afstand van onze B&B. Wij geven jullie uiteraard de beste tips hier omtrent.