Een adembenemende omgeving.

De omgeving van Hacienda Guaro Viejo

Zo’n 25 km landinwaarts achter de drukte van de Costa del Sol en haar bekende badplaats Marbella ligt onze Hacienda. Aan de rand van het prachtige natuurgebied Sierra de las Nieves. We hebben speciaal voor het binnenland van Zuid-Spanje gekozen omdat we hier iedere dag genieten van de rust en de prachtige natuur om ons heen en als we zin hebben in wat meer drukte dan zoeken we dat zo op.

De meeste mensen kennen Zuid-Spanje alleen van de stranden en de bekende badplaatsen. Maar Zuid-Spanje heeft zo veel meer te bieden dan dat. Er zijn nog zoveel stukjes ongerepte natuur en prachtige natuurparken die toeristisch gezien nog maar net in opkomst zijn. Maar vergeet ook de mooie plekjes vol rijke historie en cultuur niet. Wij hebben voor u een top 5 gemaakt van wat wij de mooiste bijzonder plekjes of natuurgebieden vinden in de omgeving van onze Hacienda.

BARRANCO BLANCO

Het best bewaarde geheim van de omgeving is de Barranco Blanco wat zoveel betekent als het witte ravijn. In de buurt van het plaatsje Alhaurin el Grande niet zichtbaar vanaf de weg ligt deze geheime plek.

Een heldere beek, met verfrissend koud water en prachtige watervalpartijen. De route er naar toe is al een prachtige wandeling en aangekomen bij het water gaat de route nog verder, maar zijn er ook plekken waar je heerlijk kunt zwemmen en kunt genieten van het stromende verkoelende water.

EL CAMINITO DEL REY (het koningspad)

Is één van de prachtigste wandelpaden die de omgeving kent. Door de El Chorro-kloof, langs een immense rotspartij, loopt dit pad van ongeveer 7 kilometer van Álora naar Campillos. Het pad is aangelegd rond 1901 om het transport van goederen en personeel van en naar de centrale tussen de Chorro- en de Gaitanejo watervallen makkelijker en vlugger te laten verlopen. In 1905, na een bouwtijd van 4 jaar werd het pad officieel geopend. Helaas kwam dit pad in de loop van de 20e eeuw in verval en bestond het op sommige plekken nog slechts uit houten plankjes en ijzeren binten die uit de wand staken.

Dit nam niet weg dat menig avonturier zich nog steeds op dit pad waagde. In 2014 is werd begonnen met de renovatie van het pad en in 2015 werd het feestelijk heropend. Inmiddels is het uitgegroeid tot dé trekpleister van het gebied en komen er dagelijks honderden wandelaars dit pad bewandelen. Met zijn mooie vergezichten en indrukwekkende rotspartijen is deze wandelroute zeker de moeite waard.

MEZQUITA

Mezquita is het Spaanse woord voor Moskee en duidt op de oorspronkelijke functie van deze kathedraal voor de reconquista.
Deze prachtige kathedraal staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Nadat de Moren in de 8e eeuw het gebied rondom Córdoba veroverden werd door hen begonnen met de bouw van de moskee. Zij gebruikten hiervoor zuilen van villa’s uit de omgeving. Maar omdat deze te laag bleken om de juiste hoogte te behalen werd er een tweede boog overheen gebouwd. Daarom is dit zo’n uniek architectonisch monument.

Nadat in 1236 Córdoba weer werd heroverd door de Christenen werd de Moskee door het bisdom weer in gebruik genomen als kathedraal. Inmiddels zijn er meerdere verbouwingen geweest in verschillende bouwstijlen maar nog altijd vind men het grondplan van de moskee alsmede het Latijnse kruis als basis voor de kathedraal terug in dit hoogstandje van architectuur!

SIERRA DE LAS NIEVES-RONDA

Zo’n 10 km landinwaarts vanaf Marbella, ingeklemd tussen Ojén, Tolox en Ronda ligt het prachtige natuurgebied Sierra de las Nieves met als grootste plaats van het gebied de prachtige stad Ronda. De Sierra de las Nieves is nog een prachtig stukje ongerepte natuur waardoor het een hele rijke flora en fauna heeft. Je hoeft niet verbaasd te zijn als je in dat gebied wordt aangekeken door een ree of steenbok of dat een berggeit vanachter een pinsapo (naaldboom) je stiekem in de gaten houdt.

Vanaf Guaro loopt er een prachtige route van 50km door dit natuurlandschap richting het authentieke stadje Ronda. Onderweg kun je genieten van de prachtige omgeving en zijn er verschillende plekken om de auto even stil te zetten en dit stukje ongerepte natuur in je op te nemen.
Na deze tocht is het Ronda ook een lust voor het oog. Door het plaatsje loopt de rivier de Guadalevin die Ronda in tweeën spilts zodat er een lange en indrukwekkende kloof (el Tajo) ontstaat. Over de kloof loopt een brug die het oude en nieuwe gedeelte van Ronda met elkaar verbindt. In ronda zijn veel plekken met enorme vergezichten waardoor het bijna lijkt alsof je in een levend schilderij beland bent.

STUWMEER VAN ARDALAES

Vanuit het vliegtuig hebben de meeste mensen het vaak al gezien. Het prachtige en imposante stuwmeer bij Ardales. Met het turqoise water en de mooie zandwanden is het een prachtig en indrukwekkend stukje natuur. Zwem naar het midden van het meer en kijk om je heen en je waant je in een filmset.

In de zomer kun je er heerlijk zwemmen, waterfietsen, kanoën en vissen. En in de winter kunnen er in de omgeving mooie wandeltochten gemaakt worden. Zeker in de zomer heeft het een heerlijk klimaat omdat er altijd wat wind staat. Dit stuwmeer is zeker een dagtrip waard.

Het weer de komende dagen

 
Omslagafbeelding voor Hacienda Guaro Viejo
5
Hacienda Guaro Viejo

Hacienda Guaro Viejo

Hacienda Guaro Viejo is typische Spaanse Haciënda met 7huisjes/ Bed & Breakfast gelegen aan voet van natuurgebied Sierra de Las Nieves met zicht op de Zonnevallei. 40min van luchthaven,25min strand Marbella.Logeren bij Belgen / Nederlanders Silvie & Lars

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons